2009

Jag är inte förlorad, jag bara lever.

Ännu ett år har passerat och faktiskt så måste jag medge att det varit ett av de bästa i mitt 20 år långa liv. Till detta hör också att jag levt halva mitt liv under första decenniet på 2000-talet.

Jag är vanligtvis något förrvirrad och kan inte alltid bestämma mig för att göra det som är bäst. Men just idag är jag så nöjd över allt som jag gjort och allt som hänt detta år. Det kommer definitivt alltid att finnas på näthinnan.

Till sakerna som har hänt hör en oförglömlig resa, en speciell upplevelse, en upptäckt och ett erkännande. Dessa saker är stora nog att nämna och jag gillar att leva. Jag vill leva livet!

Jag saknar ord..

Inför jul

Ikväll laddar jag upp inför julhelgen nästa vecka med julgasque på V-Dala nation. Det blir julbord, fina klänningar, killar i kostym och dans. Det är verkligen ett perfekt sätt att ladda upp på. Det blir att göra sig iordning tidigt då hår och smink ska vara perfekt!  

Jag laddar just i detta nu också inför julen hemma. Jag har nämligen bestämt mig för att ha en vegetarisk jul i år och därmed letar jag efter goda, juliga recept. Det kommer bli kul att förbereda :) 

Det är faktiskt mindre än en vecka kvar tills jag åter igen sätter fötterna på Alvestas perrong och den småländska marken. Att jag har familjen som bakgrundsbild på datorn säger en hel del om hur mycket jag saknar dem! :)



Bilderna är från förra året. Ni må tro att jag blev glad för bilderna när jag upptäckte dem i mailen.


Klimatmöte i Köpenhamn

http://storyofstuff.com/capandtrade/


Dagen D

Idag är det nobeldag, min namnsdag och dopdag. 10 december är dagen då det händer (hände)!


Äntligen sömn

Igår hade alla vi LBU-are (landsbygdsutvecklare) julfest. Lärarna och vi var bjudna, tvåorna annordnade. Jag blev faktiskt positivt överraskad över all mat, underhållning, sånghäftena, upplägget och bordsällskapet. Det som dock gjorde att jag inte kunde njuta fullständigt var tröttheten som hängde över mig. Efter en hård utgång i tisdags och både morgonar då jag försovit mig och nätter jag inte kunnat sova så har min dygnsrytm spårat ur. Det är skönt att det då finns torsdagar som är lediga (läs: inläsnings) dagar. Jag har fått min sovmorgon, äntligen.

Det tåls också att nämnas att det är "Mammas pojkar" ikväll, kl 20.00. Det ska inte missas och sällskapsrummet här i huset ska nu invigas för detta härliga program. Jag säger bara: Tummen upp!


Spinner vidare

Jag har nu länge funderat på när solen kommer tillbaka? Det verkar nästan som att den har en viktigare uppgift någon annanstans eller har rest bort på obestämd tid. Det var länge sedan den kom igenom de tjocka, gråa molnen och kanske pågår just nu en hård kamp mellan sol och moln.

Det är kanske tråkigt att säga det men kommer inte fina vinterdagar snart så ger jag upp och börjar längta efter våren. Jag tappar alltså hoppet, det sista som överger människan, och allt det pga att solen är min energikälla. Big time!


.

GLÄDJE. SKRATT. LYCKA. LIV.


En konsert att leva länge på!


Våga fråga

Finns det ett tillskrivet status som är utanför släktskap och genus?

En fråga som, i min värld, tillhör fredagens seminarium. En fråga där svaret ännu inte finns.



Problem som är värt att klaga på.

CYKELN har gått sönder, igen!!! Jag blir GALEN på att den inte vill fungera, att det är så sjukt kallt att cykla de 8km och att det numera är halt på vägarna gör inte saken bättre. Jag vill ha vinter men det som kommer runtomkring är för tillfället lite jobbigt. Lås som fryser fast, sadeln som är kall och ännu en gång kylan som biter i kinderna. Jag är alldeles för snål för att köpa busskort när jag kan cykla. Det är ju ändå självklar träning och miljövänligt så det förslaget finns inte, även om det har funnits i tankarna. 


Cykeln ska lämnas in till Cykel Viktor imorgon (!) och då unnar jag mig ändå bussen till det obligatoriska seminariet.


Funderingar

En känsla kan ibland vara svår att förstå sig på. När är man lycklig, när är man ledsen och måste man skratta eller gråta för att visa dessa känslor? Räcker det med att man ler eller att man har mungiporna nere för att man kan beskriva vad som sker inombords? Förstår folk om man verkligen menar något mer än att man bara har en dålig dag?

Jag kan ibland känna att när jag är som mest nere så försöker jag dölja detta genom att vara glad. Det är fult att visa sina svagheter i dagens samhälle. Man måste vara stark och uppåt, alltid. Min lycka är dock ofta "riktig" lycka och behöver inte alls härstamma i något som upprör mig. Men känner ni igen sättet att reagera på? Rädslan för att släppa in någon för nära inpå livet? Rädd för att någon ska få veta ens brister och problem att hantera situationer? 

Aja, det är bara spekulationer på och reflekterande över mina tankegångar just nu. Inte min mening att låta verken dryg eller djup. Fundera måste man dock få göra...  

Jag såg föresten Nina Ramsby för första gången igår och det var bra. Det var bra akustik, naket framträdande och härliga toner. Det var kanske så att det var hennes förtjänst att tanken om glädje och sorg kom upp. Konserten var väldigt känsloladdad och det bidrar oftare till vidare tankar.


RSS 2.0