Äppelfest

Igårkväll luktade det äpple i hela våran korridor. Min korridorsgranne hade börjat göra äppelmos på äpplen från våran innegård. Jag hakade på. Klättrade upp i trädet tillsammans med Karin och pallade åt mig en halv kasse. Sen var det bara att följa ännu ett exempel att koka mos OCH göra äppelkaka! Det blev gott och passar perfekt till havregrynsgröt! YES!

Ps. Det fanns ett äpple som vägde 431g. GALET STORT!


lyxhelg

Den här helgen har varit otroligt mysig. Jag känner mig helt slut i ben och hjärna men det är så det ska vara när man har tillbringat helgen tillsammans med världens bästa Sanna! :)

Vi spenderade lördagen i Stockholm. Åkte dit tidigt och hem när fötterna sa stopp. På kvällen var vi på fest hos min kusin och i söndags bar det av på rundvandring i Uppsala. Det var riktig kvalitetstid! Skönt att jag äntligen fick komma ut på denna rundvandring också. Det behövdes. Nu kan jag betydligt mer om staden! :)

 

Övriga korridoren

 

 



vadå dryg?

Inget svar från killen på macken. Funderar på att lägga ner grejen, tyvärr....


...eller försöka igen?


no teenager

Jaha, då var det dags för krisen att infinna sig och de ljuva åren i tonåren är endast ett minne blott. Det är väl dock så det är. Man blir äldre och måste väl tillslut förstå att det är så livet är. Jag hade i alla fall en grym 20-årsdag! Vi käkade gott och sedan var det fest hos mig på kvällen. Första hembjudningsfesten här i korridoren sägs det ;) Gött!

Mitt rum är klart! Jag är lycklig! Det blev faktiskt bättre än vad jag kunde tänka mig när jag såg de vit/gul-randiga tapeterna och det svart/röd-stänkta golvet. Men det blev schysst och nu är jag redo för att bjuda in folk! Först på tur är Sanna. Hon kommer redan idag, 19.50 :D Wiiie, imorgon tar vi en tur till Sthlm och shoppar loss. Har märkt att det behövs betydligt mer festkläder när man läser på universitetet. "Livet är en fest!"




Allt-i-allo

Dagen har varit hektisk även om jag har haft en dag utan skola. Jag tänker göra en lista bara för att själv kunna se vad som egentligen har hänt.

  1. Storhandlat (köpte mjöl, socker, bakpulver och sådana saker)
  2. Bakat morotskaka och gjort hummus.
  3. Tvättat
  4. Lagt upp och hängt upp gardiner i rummet
  5. Städat ur kyl och frys tillsammans med rumskompisarna.
  6. Lagat mat
  7. Gått på gospelkör (för övrigt asroligt! Jag har bestämt mig för att börja!)
  8. Bakat pannkakor
  9. Vikt ihop all tvätt.

Vilken dag. Helt otroligt att man pallar. Jag med min förkylning också. Herregud!
Men visst går det, om man bara vill så.

Imorgon är det stor dag. Jag fyller jämt! USCH!


flört?

Okej, jag brukar vara blyg men inte idag. Jag har spanat på killen i macken i några dagar och ville liksom mer än gärna köpa mjölk där. Jag gick därför in där med bestämda steg ikväll och skrev mitt nr på en lapp. Jag hoppas att lappen kommer till honom. JAG HOPPAS FETT!

Usch, är rädd att det brukar hända honom att tjejer kommer in och ber han kollegor ge deras nr till honom. Sen att dfe kanske slänger dessa lappar i soptunnan. Han är i alla fall otroligt fin och vadå, man lever bara en gång?

Dag-schema

Idag har jag:

1. Köpt en klänning till helgens sittning. Den är fin och prickig!
2. Stulit en fotölj från vårt förråd. Ingen kändes vid den så jag tänkte, Vadå(?) och tog upp den till mig.
3. Gått på stan i en evighet
4. Cyklat ca 1 mil extra för att handla på Maxi stormarknad där de har större utbud och billigare mat.
5. Lagat sjukt god mat!
6. Provat pianot på undervåningen och insett att jag kommer spendera en hel del tid där nere.
7. Läst i all evighet om utveckling, urbanitet och multifunktionalitet.

Antagligen en vanlig torsdag i mitt liv framöver.

Btw, igår hade vi sjuka hembjudningar! Galet rolig nollning med allt vad man trott att en nollning ska innehålla. Jag var groupie och fick följa med på bandets efterfest. En efterfest som var galen. Bilder kommer förhoppningsvis senare!


Studentv.

YES, idag tog jag emot nycklarna till mitt rum! Jag ska tvätta lite kläder på Spinnrocksv. ikväll och sedan ska jag bege mig och flytta härifrån för gott. Det känns lite tråkigt för Malin och Rikard som bor här är väldigt trevliga människor. Men det ska också bli skönt att få något eget och kanska kunna skaffa sig en uppfattning om vart "hemma" är.

Rummet i sig var 14kvm och med eget hörn för sängen. Jag hade en hel vägg med hyllor. Men dem sa hyresvärden var flyttbara så vi får se hur många av dem som är kvar när jag kommit iordning. Tyvärr var ingen av de tre tjejerna som ska bo där hemma. Men jag får helt enkelt hälsa på dem ikväll.

Wiiiee, jag har egen bostad i Uppsala. Det känns stort!


längtan

Jag saknar mina saker! Jag längtar efter att få inreda, känna mig som hemma och börja förstå att jag har flyttat. Vissa dagar kan det bara kännas som semester. En semester som man sedan antagligen kommer att förstå att den varar i ca 5 år. Det är lång tid och utan mina saker så känns det svårt. Sakerna är tillhörigheter som man vuxit upp med och när man har dem så känner, i alla fall jag, mig trygg. Jag är ingen mes på något sätt men det besvärar mig lite för tillfället. Det blir mysigt när jag får mitt och när mor & far kommer med lasset på fredag. Jag längtar efter dem också såklart. Det är inte varje dag man flyttar hemifrån. Det är första och sista gången. Något dystert men också otroligt spännande. Mot nya äventyr är ju min melodi.


Sittning

En sångboksmiddag väntades igår morse och innan detta skulle vi hinna med Småttingknäppen. Trots utgång hela natten så knallade man så snällt in till staden för att kunna vara med på aktiviteten. Småttingknäppen gick mest ut på att lära känna staden. Vi fick uppdrag som skulle lösas på en viss tid och det var inte för inget som vi badade i Fyris frivilligt. Med bildbevis på allt! Jag hoppas att vi vann.

Då småttingknäppen höll på hela morgonen och fram till klockan två så blev det stressigt med ombyte, hårfixning osv inför kvällens sittning. Alla landskap ordnade förfester men jag och tre andra tjejer gick hem till Malin i klassen och hade lite förfest, all by us selfs. Det var nice och vi anlände lagom sent till fördrinken på kåren. 

Sångboksmiddagen, som sittningen kallades, gick ut på att vi skulle få lära oss studentlivets alla sånger och känna oss bekväma i att sjunga dessa. Vi fick också en mycket vacker sångbok och det kan ju nämnas att det behövdes! Trots att man hört flera av sångerna innan så var det väldigt svårt att hänga med. The Oldies tvekade ju inte en sekund på att vara dem som sjöng högst och mest! Skenet från ljusen på borden hjälpte inte heller till för att göra det lättare.

Efter själva sittningen, ca 00.30 fick vi gå vidare till kåren för liveband och party. Kvällen resulterade i en mycket trött Malin som cyklade hem i sin klänning vid ca 05.00. Hon var i alla fall mycket nöjd och glad av vad kvällen hade gett och längtade redan då efter nästa helgs fina tillställning.

Imorgon hoppas jag på flytt! Det hade varit fantastiskt.


Skolstart

Hola!

Den första skoldagen i måndags var mycket speciell. Efter att vi lugnat ner oss från det upprop som skrämt oss så länge hände allt från att få blåa kepsar, stå i led, göra låtsastest som alla trodde var på riktigt till att lära oss kårdanser och gå på pub. Ja, allt har hände på en och samma gång kändes det som. Det roliga är att det kommer fortsätta precis såhär i två veckors tid. Det är helt enkelt världens nollning på SLU!

Hitills har nollningen också innehållt rundvandring på Ultunas sköna ängder, reveljer, grötfrukost, sagostund och spökrunda. Det sistnämnda var inte min favorit! Vi begav oss igår natt till Jyns grav. När vi råkade väcka honom ur hans 100åriga dvala kom både han och hans anhängare fram ur skogens mörker. Dessa iklädda målningar i hela ansiktet bara belysta av facklors sken. Phadersystrarna och Phaderbröderna bad oss att springa. Jag sprang foort därifrån kan jag lova. USCH!

Jag som drömt otroligt många olika drömmar om hur klassen skulle komma att se ut blev positivt överraskad när varken uppropet eller klassen var alls som jag "föreställt" mig. Uppropet var inte i en hage där vi var inhägnade som kor och klassen bestod verkligen inte av massa fräsande och spottande fordonskillar. Helt ärligt så verkar det vara en otroligt bra klass. Många smarta människor med olika åsikter och upplevelser :) Det kommer nog bli perfekt!

Första lektionen var igår. Lektionen handlade om lantbruket förr och nu. Genast gick läraren in och pratade ur internationellt perspektiv och glädjen var ännu en gång ett faktum.

Det kommer bli bra detta. Jag är fullt villig att numera kalla mig för "
AGRONOM-LANDIS, även utanför nollningen ;)

På bilderna ser ni foton från nollningen.
Bilden till vänster föreställer våra bestämda phadersystrar och phaderbröder när de håller på att skrika hur de vill att vi ska bete oss som småttingar.
Bilden till höger är från första kvällens pub på kåren. En väldigt lyckad kväll även om den slutade tidigt för att alla var så trötta efter alla nya intryck.

(Klicka på bilderna om ni vill se dem större)


RSS 2.0