3 små ord

höst, hosta och te...

Resa

Inlämning på fredag och hjärnan är tom. Där inne snurrar bara ord om utveckling, landsbygd och olika verksamheter. Hur detta går, det återstår att se. 

Istället vill jag lämna hösten bakom mig, kliva på ett plan som tar mig till Madrid och detta nu genast!


Back to reality

Efter en lång-weekend hemma i Småland är man ännu en gång på topp. Jag kommer på mig själv med att le åt de där galna förfestmovesen hos Fanny i fredags, åt släktkalaset som blev otroligt lyckat i lördags och friheten som jag faktiskt kände när jag steg ner på välkänd mark efter ett antal timmar i tåg. Småland har en stor plats i mitt hjärta.

Jag kommer också på mig själv med att trivas. Att känna en tillhörighet i Uppsala trots att jag inte bott här så otroligt länge. Tacksamhet är dagens ord!


tillägnat

En känsla som biter sig fast i magen och stannar där hela dagen. Det är en sådan känsla jag har haft idag. En känsla av lycka men ändå vemod, något som man saknar men som man ändå vet finns nära.

Jag har inte deppat under dagen som har gått men jag har känt mig nerstämd. Först trodde jag att det var höstens mörker som gjort något fel med min hjärna, men under tankarnas gång kom jag fram till att ordet jag inte fick fram var hemlängtan. H E M L Ä N G T A N! Jag undrar om jag någonsin i mitt liv saknat familjen, huset, katterna, mammas bullar, skogen, lukten, mitt rum eller något annat som man kan sakna där hemma så mycket som jag gjort idag.

Jag är inte van vid känslan och jag hoppas att det inte håller i sig allt för länge. Jag hoppas på att jag går tillbaka till normalt efter vistelsen hemma som faktiskt inte är allt för långt borta nu. Jag vill kunna vara självständig och stark men jag får väl erkänna att jag inte alla gånger klarar detta. Jag orkar inte spela.

Jag längtar otroligt mycket efter onsdag, jag längtar efter er underbara människor som finns där hemma i Småland! Det ska bli så skönt att få komma hem!

tänkvärt

I am because we are


kroppsodör till följd av projekt

Svett blandat med ko var en lukt som var inbiten på min kropp för bara några minuter sedan. Efter en dusch är jag, som tur väl är, fräsch igen. Härligt att man har de möjligheterna!

Att jag luktade ko var ingen slump (det är inte sånt jag brukar parfymera mig med på morgonen). Dagen har nämligen gått ut på att introducera oss landsbygdsutvecklare i vårat projekt. Detta kommer följa oss de närmaste 4,5 åren. Vi har blivit tilldelade Östhammar kommun som en försökskommun och ska var med och hjälpa dem att utvecklas.

Vi åkte dit över dagen och fick prata med kommunfullmäktige, vi besökte en gård som ägnade sig åt lite olika produktioner för att försörja sig (därav ko-lukten) och vi fick en fin rundtur i Öregrund som ligger precis vid kusten. Det har varit en mysig dag och det är nu vårat ansvar att se till att bygden i Östhammar utvecklas åt det håll som gynnar kommunen. Frågor som i nuläget ställs är vart kärnavfallet ska ta vägen från Forsmark, hur de ska göra för att fler unga ska flytta in i bygden osv. Det känns bra att ha startat ett projekt, få komma ut i verkligheten och skapa kontakter!

I november är det vi landisar som sticker till Östhammar i en vecka för att ställa nya frågor och undersöka kommunen mer grundligt. Ett besök på Forsmark ska nog också hinnas med. Det ska bli intressant!


SNÖ SNÖ SNÖ

Herregud, när jag vaknade i morse så föll de första snöflingorna utanför fönstret! Det var en otroligt härlig hälsning att vakna till! Jag har kunnat gå runt och vara lycklig hela dagen och i magen har det flugit små fjärilar. Jag trodde att jag skulle klaga men inte ett enda klagomål! Här klagas det inte förren det blir svårt att komma fram med cykeln tydligen. En bilpool kanske i och för sig vore något i vinterns tuffaste tider?




mönsterelev?

Jag hoppar dagens föreläsning om kommersialisering och sitter på Carolina och pluggar istället. Gött att Anna gör samma sak så man kan snacka. Imorgon är det dags för ännu en "minitenta" och jag har precis skickat in mitt PM för kommentar. Det artar sig.. haha

Blodigt allvar

Igår såg jag på fotboll! Det var en mysig men såklart frustrerande kväll. Jag har inte rätt att säga att Sverige spelade dåligt då fotbollen inte är min starkaste sida, men det var verkligen synd att båda målen som Sverige gjorde blev bortdömda (iofs helt regelriktigt).

Flogstavrålet har också upplevts. Eftersom det var helgdag och fotboll så fanns många på plats i sina lägenheter. Prick kl 22 skrek dem som stuckna grisar, rakt ut i höstmörkret. Härligt att vi studenter har något mer att roa sig åt på kvällstid än bara studier ;)

Träningen har förresten kommit igång på allvar nu! Vasaloppet 2011 here I come ;)

WOHO

Precis nu, eller för ca 5min, bestämde sig Fanny och Jag för att åka till Spanien och besöka Anna! Det kommer bli fett och studierna kommer bli så mycket lättare att komma igenom!

HELT FANTASTISKT!

Anna, here we come ;)

P.s Kommentar: Vältänkt och struktuerat!

Dessa problem..

Det har varit en natt full av fattigdom, jorderosion, torka och kriser i Tanzania. Hela huvudet har varit uppfyllt och dessutom vaknade jag av kramp. Härligt!

Nu är det dags att ta landsbygdsutvecklarna med storm genom mitt föredrag!

 


simpelt

Det är så skönt när man kan bli uppringd, tillfrågad om man kommer över och verkligen kan svara JA på direkten. Inget krånglel om man har bil eller om någon kan köra. Knappt 1min bort har jag en underbar tjej som gärna bjuder på fika i tid och otid. Ikväll bara för en mysig stund andra gånger för plugg. Det är super och det tackar man ju inte nej till!

Barndomsidoler

Bokat och klart! Det blir Backstreet Boys på Hovet den 4:e december! WOHO!


första hemfärden

Jag som inte trodde att det skulle bli en lucka i schemat för att fara hem hittade faktiskt en väldigt lång och passande helg att komma till Småland på. Denna blir mellan 21-25 oktober :) Det är lite man missar men jag tror att det kan vara skönt att komma hem också. Så är det i alla fall bestämt och biljetterna är bokade.

vintage i tystnad

Hemkommen från vintageförsäljning på V-dala nation. Den hade potential. Jag är 154:- fattigare men 2 stickade tröjor, en sjal, 4 CD-skivor, en T-shirt och en owersize-tröja rikare!



Förresten så har jag nu bokat tid för utredning på min hals. Väntetiden var dock lång. Om två veckor träffar jag en läkare som ska studera mina stämband. Skönt att äntligen ta tag i det och få det gjort.

Om ni undrar varför jag inte svarar i telefon så beror det på att jag numera har tystnadsplikt så mycket det går. Roligt, eller hur?! Särskilt en dag då det är piratsittning. Aja, det kommer en till chans nästa år.

Hopp

Herregud! Det är nog det enda jag har att säga. Detta är ett program jag absolut kommer följa. Killarna har ju hela livet framför sig. http://tv4play.se/noje_och_humor/inlast?videoId=1.1243449&renderingdepartment=2.48939


Början på en karriär som träningsnarkoman?

YES, nu är träningen igång! Igår gymmade jag tillsammans med min korridorare, Maria och ikväll var jag på ett pass då jag ändå bara skulle ha en lugn hemmakväll! WWiiiieee, livet är på topp och nu är det dags för film. Eller läsning i monografin som ska redovisas på fredag? Shit, bara en vecka kvar. Det blir definitivt monografin.

tjingeling..




En runda för "hundar".

Gårdagen var riktigt nice. Nationsrunda med de andra lansbygdsutvecklarna låg på schemat = härligt! Vi började på Östergötlands (ÖG) nation med att käka quesadillas. Mätta och belåtna började vandringen mellan nationerna. Vissa var stängda, andra öppna.

Då jag och några tjejer kommit till Stocken (Sthlms nation) visde sig att vi tappat bort de andra i gänget. Dem hade visst hamnat på en annan pub en bit bort.  Eftersom det kändes jobbigt att gå dit stannade vi på stocken ett tag, tills vi tröttnade. Jag kände att det var lätt att tröttna på denna nation då köttmarknaden var flitig. Jag och Anna bestämde oss för att dra oss vidare för att hämta cyklarna.

Det är helt otroligt vad kallt det är på nätterna här :S Jag håller på att frysa ihjäl. Inatt har det varit kallare än -5 och vi väntar på snön. Det är GALET!

När vi kom nämre ÖG (där vi pakerat våra cyklar för att slippa släpa på dem) hörde vi ljuv musik och tänkte att här måste vi ta en sväng om! Vi flörtar oss till en fritt inträde som annars hade kostat oss 40:-, inte så mycket pengar egentligen men gratis är gott och man är ju snållänning ända ut i fingertopparna.

Sen dansar vi! Alla var galna och det kändes som att vara utomlands på någon ö där alla är frisläppta med naturen och bara gör som kroppen säger till dem att göra. Helt underbart när det inte är några regler och när man inte behöver göra sig till. Vi stannade såklart till de stängde och sedan begav vi oss hemåt för några timmars sömn innan dagens seminarium.





Lyrisk!

På den här veckans föreläsningar har jag varit uppe i det blå. Vi har haft föreläsningar om Peru, Afrika, samhälle och lösningar på naturresurser, naturtillgångar osv. När föreläsaren från Peru pratade kunde jag inte annat än att drömma mig bort till en helt annan värld. En värld som jag saknar och tänker på otroligt mycket!


Långsam eller vad?

Oj oj oj, det är många som tycker att jag är riktigt dålig på att skriva blogg. Detta skulle ju vara ett ställe för nära och kära att se vad jag har för mig. Men jag är dålig på att uppdatera. Nu ska det i alla fall bli ändring, för ett litet tag.

Den senaste tiden har varit intensiv. Jag har haft min första "tenta", vi har haft pubrundor, jag har varit på olika möten och jag har börjat träna. Mellan dessa aktiviteter har jag sjungit i kör och fikat en massa med klassvännerna. Det låter som att jag knappt har haft tid att plugga men på något sätt så har det flutit på och på vissa fikastunder har man ju haft tid att diskutera vad som komma skall på nästa seminarie. Det flyter med andra ord på bra här uppe.  

RSS 2.0